PLAI 18 se răspândește în oraș punând lumina pe partenerii săi, desenând un traseu de explorare urbană care să sărbătorească orașul. Descoperind noi valențe ale orașului dar și ale noastre, acest format provoacă ideea de festival, de sustenabilitate și viitor al comunităților noastre.
PLAI 18 se îndreaptă către public și va oferi prezentări muzicale, proiecții de filme, spectacole de teatru și ateliere artistice în 18 spații în aer liber și spații interioare din întregul oraș. Toate evenimentele vor fi accesibile publicului, cu intrare liberă.
Common Ground propune publicului de la Festivalul Plai să contribuie la o instalație colaborativă care va genera o istorie ilustrată realizată din haine donate de oamenii activi în cultura timișoreană, care reprezintă evenimentele întâmplate în ultimii ani în Timișoara.
Sub umbrela Capitalei Culturale Europene la Timișoara au avut deja loc în acest an sute de evenimente și zeci de expoziții. Și această frenezie culturală va continua. Însă dincolo de numere și programe culturale, de festivisme și festivități, sunt oamenii. Artiștii, publicul și lucrătorii culturali - acești oameni adeseori invizibili care au făcut ca toate aceste evenimente să aibă loc. Și sunt emoțiile și oboseala tuturor acestor oameni.
Common Ground este un proiect care își propune să se uite la emoțiile care s-au negociat și se vor negocia în acest an în Timișoara, la felul în care artiștii, lucrătorii culturali și publicul au investit timp, efort și energie pentru ca acest oraș să fie mai viu, mai animat și mai seducător.
Instalația Loc de tihnă spune istoria multor evenimente din viața orașului și oferă o reprezentarea a muncii depuse de lucrătorii culturali. Aceasta este o mulțumire adresată muncii lor, o mulțumire adresată publicului care a venit să celebreze munca lor și o invitație la răgaz și la reflecție.
Tricourile din care se va construi acest umbrar comunitar vor fi donate oamenii care muncesc în acest an pentru ca cultura să fie cât mai vizibilă și accesibilă, însă cei care vor contribui la această țesătură vor avea posibilitatea să contribuie la felul cum se întrețese această poveste între artă și public. Pânza este și o invitație la a reflecta la ideea de grijă pentru planetă, pentru comunitate, pentru celălalt, dar și pentru propria persoană.
Cu câtă grijă ai lua în mână o bluză dacă ai știi că cea care a lăsat-o acolo n-a dormit 3 nopți ca să se asigure că un eveniment la care ai participat va fi perfect?
𝐃𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚 𝐡𝐚𝐢𝐧𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐢𝐭𝐞!
Donează cel puțin un tricou realizat de către organizația ta cu ocazia evenimentelor trecute! Am amplasat un coș la Ambasada și unul la Centrul de proiecte și dă-ne un semn să știm de ele la experience(at)
wewilder.com
Te așteptăm la Plai să țesem împreună istoria ultimilor ani la Loc de tihnă Common Ground, la Centrul de Proiecte Timișoara.
Program:
Sâmbătă: 12.00-19.00
Dumnică: 12.00-19.00
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.
Proiectul Common Grond este derulat de către Asociația Wewilderbisonhillock, în parteneriat cu WWFRomania, BritishCouncilRomania, CentrulCulturalPLAI și GreenEuropeanFoundation.
WeWilder este aripa de economie verde a WWF Romania în Armeniș, inițiativă începută în urma resălbăticirii zimbrilor. Pe lângă rolul său de punct de plecare către experiențe în natură, WeWilder este un loc de cercetare și dezvoltare a ideilor legate de sustenabilitate, adresat organizațiilor și companiilor mici.
Inspirat de: UniCredit Bank
Parteneri premium: Profi, Flex
Partener mobilitate: Mercedes-Benz
Partener logistic: CTPark