Școala de vară oferă o introducere în teatrul radiofonic ca formă de artă, unde participanții locali au ocazia să lucreze alături de delegați și tutori experți din Irlanda, Marea Britanie, Ungaria, Albania, Italia, Ucraina și Georgia. Cei interesați vor lua totodată parte la ateliere susținute de experți internaționali, fiind invitați să aleagă din o serie de module generale și unele care se adresează specific nevoilor lor.
Atelierele se vor axa pe oportunitățile de incluziune oferite de teatrul radiofonic persoanelor cu dizabilități, refugiaților etc.. În plus, școala de vară va oferi participanților ocazia de a crea parteneriate internaționale. Ulterior, participanții primesc o formare suplimentară și vor realiza o lucrare, fie independent, fie alături de un grup comunitar, totul culminând cu un eveniment de prezentare la Timișoara, în luna noiembrie, în cadrul căruia vor fi invitați alți experți pentru a discuta despre teatrul radiofonic ca opțiune de carieră. Rezidența artistică este remunerată.
Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.