Sci-Art Your Life (META Forum)

Sci-art your life! este un program de artă și știință dezvoltat de META Spațiu și are rolul de a  promova fenomenele artistice și științifice contemporane, dar și de a implica activ timișorenii  în desfășurarea acestora. Percepția și participarea joacă un rol esențial în acest program platformă ce se dorește a deveni un reper cultural pentru Timișoara, iar scopul principal al acestuia este de a face vizibile procese și conexiuni necesare, evidente, dar greu accesibile publicului general. Pentru a obține acest rezultat, proiectul urmărește nu doar punerea în  scenă a unor produse culturale care combină cunoașterea științifică și pe cea artistică, ci și dezvăluirea proceselor care stau la baza acestei legături. 

Experimentează! Nu interpreta! este îndemnul programului, participanții având posibilitatea de a deveni co-autori ai produselor culturale realizate. Experimentul, fie că  vorbim de cel artistic sau de cel științific, stă la baza conceptuală a Sci-art your life! și provoacă participanții la implicare comunitară, la o asumare a rolului de persoană activă civic  și social și conștientă de rolul esențial pe care îl are în dezvoltarea Timișoarei viitorului.  Co-existența elementelor disjunctive și sintetizarea ideilor comune în domeniile vizate de proiect este imperativă pentru deschiderea unor noi căi de comunicare, a perspectivelor multiple și a schimbului real de idei în comunitatea timișoreană.

Evenimentele propuse în  cadrul proiectului explorează diverse zone epistemologice, de la experimentul științific la cel  artistic, de la modelele de construcție arhitecturală la cele structural-sociale. Scopul proiectului este de promovarea multiculturalității, a diversității etnice și a trecutului identitar al  Timișoarei prin mijloace digitale, artistice și a noilor tehnologii. Susținerea și producerea unor  creații artistice colaborative contemporane și îmbunătățirea percepției asupra moștenirii  culturale a Timișoarei, creaţie inspirată din noile fenomene tehnologice, prin schimbarea  perspectivei publicului asupra abordării actului artistic (spectacolele/instalație ce vor îmbina  muzica electronică contemporană, proiecţii video imersive, dans contemporan remixat cu  dans tradițional, text). 

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul OverBorder Culture+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Acest proiect face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Acest proiect face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul OverBorder Culture+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.