The Secret Garden organizează în perioada 7 - 21 iulie expoziția aniversară intitulată “Wonder and Reverence for the Natural World”, la Pepiniera 1306 din Piața Victoriei, Timișoara. Vernisajul expoziției se deschide vineri, 7 iulie, de la ora 18:00.
Expoziția invită la reflectare și oferă o critică constructivă privind relația noastră cu ceilalți membri ai lumii non-umane. Aceasta pune întrebări esențiale și oferă indicii și instrucțiuni pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine realitatea noastră personală și să ne comportăm într-un mod mai conștient și respectuos față de natură.
Despre artiști:
Alina Marinescu este ilustratoare & artist vizual și activează în București. A studiat Grafica la Universitatea Națională de Arte din București și lucrează atât digital și cât și tradițional. Munca ei este inspirată de emoțiile și relațiile interumane și deseori se folosește de metafore vizuale pentru a spune povești sau a exprima idei.
Christian Răzvan Uță este un grafician care iubește să experimenteze. Lucrează atât digital cât și tradițional, liber, ajutându-se de creioane, tușuri sau markere pe diferite suporturi de lucru precum hârtia, cartonul, porțelanul.
Dyslex este un proiect sonor apărut în anul 2003 și este caracterizat de nano-texturi și de un narativ nelinear, precum și de improvizații și compuneri care explorează interacțiunea dintre structurile sonore și mediul înconjurător.
Numele lui George Roșu (Brașov/Cluj) se traduce în aproape toate limbile. Folosește cuvântul și împrejurările sale ca mediu de lucru, arta sa rezultând dintr-un mix între desen și text. Subiectul abordat este în principal viziunea personală și comentariul asupra situațiilor socio-politice internaționale.
Levente Kozma, artist vizual și curator, lucrează în domeniul video, fotografie, instalații și performance. Director și curator al festivalului Simultan pentru video, arte media și muzică experimentală. Coordonator Spații în așteptare și Narațiuni Sonore, platforme pentru diferite proiecte de artă care aduc în discuţie spaţiul public și transformările din istoria recentă.
Loredana Ioana Ilie este o tânără artistă din Timișoara, care își împarte timpul între predarea artei copiilor la școală, management cultural și micul ei atelier de artă. Ea a fost întotdeauna preocupată să încerce și să testeze noi materiale și tehnici, de la grafică, gravură, broderie până la desenul digital.
PNEA (psychedelic naked eye authors) explorează granița dintre personal și impersonal, creând instalații și spectacole folosind obiecte gata făcute, colaje de texte și citate.
Ștefan Tiron este absolvent al Facultății de Istoria și Teoria Artei din București. În 2017 a publicat colecția de eseuri Deviere Cosmică & Divergență Temporală la Tranzit Sibiu, colecția Dada.
Vasile Leac (W.A.D. Arad, Bodrog) este poet speculativ și cercetător obscur al zonelor dispărute din geografia actuală. A publicat mai multe volume de poeme la diverse edituri. Membru fondator al grupării literare Celebrul animal, al revistei Ca şi Cum, precum și co-fondator al MOI - muzeul ordinii interioare.