Inspirate de practica artistică și pedagogică a lui Mircea Nicolae, atelierele susținute de Laura Borotea și Gabriel Boldiș cu eleve și elevi de la Liceul Teoretic Jean Luis Calderon din Timișoara au explorat trei direcții tematice: însemnătatea spațiilor de tranziție în țesătura socială a orașului, relaționarea activă cu spațiul urban prin semne și mesaje care revelează subiectivitatea individuală și explorarea potențialului creativ al obiectelor găsite și abandonate. Evenimentul prezintă lucrările rezultate în urma workshop-urilor, precum și metodele de lucru utilizate în cadrul lor.
Publicația punctează toate etapele de lucru ale artistului Mircea Nicolae, analizând lucrările sale și punând totodată accent pe procesul lui de lucru ce implica cercetări extinse. O parte consistentă a publicației va fi dedicată prezentării proiectelor realizate de artist, acestea fiind punctate de o selecție din textele sale nepublicate ce oferă detalii despre mecanismele conceptuale, dar și cele personale și afective care acompaniau activitatea artistică a lui Mircea Nicolae.
Evenimentul va fi finalizat printr-o masă rotundă la care participă editorii cărții și tutorii atelierelor.
Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Co-finanțatori | Co-financed by: AFCN, Fundația9
Parteneri | Partners: Librăria La Două Bufnițe, Asociația Baraka Artist, Asociația Minitremu
Organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.