Revoluția BioArt

Expoziția de tip pop-up continuă seria evenimentelor din cadrul proiectului Revoluția BioArt | BioArt Revolution. Scopul proiectului este inițierea dialogului între știință și artă. Grădina de plante IA este o grădină digitală dinamică în care plante și ciuperci virtuale cresc și interacționează unele cu altele. Fiecare plantă reprezintă medicamente diferite, iar grădina crește în funcție de medicamentele care funcționează bine împreună și de medicamentele care provoacă efecte adverse sau interacționează negativ.

Efectele adverse sunt reprezentate prin pete pe frunzele plantelor, iar un ecosistem sănătos este reprezentat de insecte și arahnide. Lucrarea se bazează pe date reale privind interacțiunile dintre medicamente și pe sistemul de Inteligență Artificială care stă la baza sistemului CAPABLE de sprijinire a deciziilor medicilor. Proiectul este influențat de conceptul medieval al grădinii fizice a plantelor medicinale și inspirat, de asemenea, de noțiunile de permacultură care grupează plantele care cresc bine împreună, având în vedere întregul ecosistem. Proiectul este organizat de Romanian Science Festival împreună cu Proper Partner (Austria). Parteneri ai proiectului sunt Universitatea Politehnica, Timișoara și BioCoderdojo. 

 

Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Parte din

Revoluția BioArt

Revoluția BioArt