A treia expoziție din cadrul programului Bright Cityscapes: „Atlasul Distanțelor”, organizată de Universitatea Politehnica și FABER, este deschisă între 22 septembrie și 4 noiembrie.
Expoziția prezintă colaborarea a trei școli recunoscute, participante la programul Bright Cityscapes: Facultatea de Arhitectură și Urbanism de la Universitatea Politehnica din Timișoara (RO), Atelierul Tehno-geografii de la Academia de Design Eindhoven (NL) și Atelierul Granițe și Teritorii din cadrul Facultății de Arhitectură a TU Delft (NL) .
„Atlasul Distanțelor” explorează semnificația distanței prin limbajul designului și arhitecturii. Expoziția consideră diversele dimensiuni ale distanței nu numai din perspectiva unei măsuri fizice, ci și ca o nuanță a unor contexte emoționale, culturale și industriale. Expoziția reprezintă punctul culminant al atelierului Atlasul Distanțelor desfășurat în mai 2023, cu o selecție a nouă proiecte dezvoltate de către studenți români și internaționali. În cadrul expoziției, va fi afișată și o colecție extinsă de postere cu proiectele studenților implicați, care permite vizitatorilor să investigheze amploarea explorării academice.
Vă așteptăm la vernisajul expoziției, în data de 22 septembrie, în spațiul ARChA al UPT, să explorăm împreună instalații de design și arhitectură, care modelează discursuri contemporane legate de extracție, climă și cicluri industriale.
Participanți: Anamaria Bogosel, Laurin Böhm, Louella Exton, Vanessa Heider, Josh Jerome, Richard Temple Kingston, Edward-Stefan Kiss and Denisa-Anamaria Landler, Petar Kukec, Anastasia Stolearenco
Curatoriată de Martina Muzi, Atlasul distanțelor este expoziția culminantă a componentei pedagogice a Bright Cityscapes, program organizat de Universitatea Politehnica Timișoara și FABER.