Se presupune că sistemele dinamice cu feedback pot experimenta o adaptare la Limita Haosului. Acest termen este folosit pentru a desemna un spațiu de tranziție între ordine și dezordine, o regiune de instabilitate limitată care generează o interacțiune dinamică constantă între polii opuși. Această lucrare își propune să creeze un cadru pentru ca astfel de fenomene să apară și pentru ca publicul să intre în acest tărâm și să adauge sau să ia din el. Făcând tocmai asta, încearcă să întruchipeze specificul impulsului contemporan – rizomaticul de acum.
Rizom este un termen botanic folosit pentru a descrie sistemul de rădăcini ale diferitelor plante și ciuperci. Specificul său este creșterea orizontală, complexitatea mare, multitudinea de noduri și interconectarea. Această lucrare de artă utilizează feedback-ul direcționat pe mai multe canale ca metaforă a fluxului de informații care a devenit rizomatic. Prezintă un semnal a cărui origine și destinație nu sunt clare, unde cauzalitatea liniară își pierde potențialul explicativ și predictiv și unde totul este interconectat până la punctul în care întregul sistem informațional devine o infrastructură organică uriașă imposibil de decodat.
Se poate intra în sistem și se poate adăuga sau lua din el, dar fără să se cunoască vreodată rezultatul exact al acțiunilor. Sistemul cuprinde semnalele primite, le reiterează și funcționează în mod autonom ca un hiperobiect în afara sferei umane.
Michal Mitro este artist și cercetător care lucrează în domeniul disciplinelor și mass-media. Format în psihologie și sociologie, el se concentrează pe nuanțele vieții de zi cu zi, precum și pe hiperobiectele la scară planetară. În practica sa artistică, el își traduce imaginația sociologică în medii sculpturale realizate cu elemente de sunet, lumină sau electricitate. Temele spre care gravitează explorează relațiile dintre lumea umană și cea mai mult decât umană și presupusa fricțiune dintre natural și artificial. Mitro propune narațiuni atât afirmative cât și tulburătoare pentru a modela viitoruri posibile pe care ne-ar plăcea să le locuim.