Proiectul constă în planificare și derularea unei serii de activități artistice în domeniul dansului, cu accent pe organizarea unui eveniment de dans tip battle, ateliere de dans și o conferință în orașul Timișoara. Activitățile vor contribui la dezvoltarea și promovarea dansului, precum și la încurajarea participării și implicării comunității locale. Evenimentul de dans tip battle va reprezinta un moment important în care dansatorii talentați din diverse stiluri vor avea ocazia să-și demonstreze abilitățile și creativitatea. Evenimentul va fi organizat într-un cadru competitiv și prietenos, obiectivul principal fiind stimularea și promovarea talentelor din domeniul dansului. Temele abordate în cadrul evenimentului vor varia din toate stilurile de dans de stradă oferind o diversitate de exprimare artistică. Voi colabora cu un juriu din profesioniști recunoscuți în domeniul dansului, pentru a asigura o evaluare obiectivă și pentru a oferi feedback constructiv participanților.
Atelierele de dans vor fi destinate tinerilor talentați și pasionați cu jurații invitați, vor fi conduse de dansatori profesioniști cu experiență, care vor împărtăși cunoștințele și abilitățile lor cu participanții. Scopul atelierelor este de a oferi oportunități de învățare și dezvoltare pentru tinerii dansatori, permițându-le să și îmbunătățească tehnicile și să descopere noi stiluri și perspective în dans. Metodele utilizate vor include demonstrații practice, exerciții de tehnică și improvizație, precum și sesiuni de feedback și discuții despre dansul de stradă și evoluția acestuia. Voi asigura și materiale didactice relevante, precum video-uri cu exemple de dans și coregrafii, pentru a sprijini procesul de învățare al participanților.
Conferința va încuraja schimbul de idei și dezvoltarea cunoștințelor în domeniul dansului, planific. Profesioniști și pasionați de street dance vor putea să participe și să își împărtășească experiența și perspectivele. Tematica conferinței va fi axată pe explorarea dansului ca formă de expresie artistică, impactul său asupra societății și rolul dansului în promovarea diversității și incluziunii, dar și date istorice și informații despre stilurile de street dance. Voi invita vorbitori specializați în diverse domenii legate de dans, cum ar fi coregrafi, dansatori internaționali și profesioniști în educație, pentru a susține prezentări și a participa la dezbateri și sesiuni de întrebări și răspunsuri.
Matthäus Blau este dansator de electro dance și street dance. Locuiește în Timișoara, iar prietenii îi spun Matte. Are 32 de ani și spune despre el că până în prezent a avut o călătorie impresionantă în lumea dansului, participând la numeroase concursuri locale, naționale și internaționale.
Pasiunea pentru dans a început în anul 2010 când a descoperit stilurile de dans tecktonik și street dance. În același an a absolvit Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara. A urmat Facultatea de Electrotehnică din cadrul Politehnicii. În anul 2013, a participat pentru prima dată la un battle oficial în Brașov, unde a intrat în contact cu lumea dansului într-un mod mai profund. Experiența l-a motivat și mai mult astfel că în anul următor s-a înscris la master la Facultatea de Management și Transporturi, specializându-se în managementul afacerilor antreprenoriale. Declară că specializarea l-a ajutat să înțeleagă mai bine cum își poate dezvolta carierea de dansator.
În anul 2016 a reprezentat România la Campionatul Mondial Vertifight, desfășurat în Nanterre, Paris, clasându-se în Top 32. A participat la o serie de concursuri de electro și street dance în România, dar și în afara țării pe scene internaționale din Serbia, Ungaria, Grecia, Franța, Italia, Germania, Spania, Rusia și Mexic. A înființat în anul 2016 o școală de dans ME Dance School unde oferă educație prin dans ajutându-i pe tineri să își exprime emoțiile și creativitatea prin dans.
Această creație artistică/material jurnalistic a fost realizat/ă printr-o finanțare Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte. Creația nu reprezintă în mod necesar poziția Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, iar acesta nu este responsabil de conținutul ei sau de modul în care poate fi folosită.