Pedagogii ale crizei, cu Nita Mocanu

Nita Mocanu va vorbi despre seria de ateliere „Pedagogii ale crizei”, parte a programului Post Educația, ce își propune să dezvolte un ecosistem cultural care să susțină educația în abordarea crizelor actuale (climatice, energetice, politice, epidemiologice etc.) și în crearea de strategii pentru un viitor sustenabil, prin valorificarea rolului critic și emancipativ al artei și cel inovativ al noilor tehnologii.

În cadrul proiectului sunt organizate evenimente deschise publicului larg printre care: conferințele Post-educația, expoziții realizate de studenți și elevi din Arad, Timișoara și București, ateliere de idei organizate în ăr liber, mai multe sesiuni de mediere culturală la Complexul Muzeal Arad și ateliere pedagogice pilot cu artiști din țară și străinătate.

Acest eveniment face parte din Artă - mă. Reintroducere în educația artistică #1.

____________

Nita Mocanu (n.1977) este artist vizual, profesor de arte la liceu și manager cultural. Lucrările ei de artă sunt legate de teme din zona psihologiei sociale, educației, ecologiei și filosofiei contemporane (noul materialism). Mediile predilecte sunt poezia contemporană,fotografia, arta video și instalația.Din 2012 este profesor de Procesare Computerizată a Imaginii la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, disciplină pe care a regândit-o și pe care a construit o serie de proiecte și activități dedicate adolescenților. Este fondatoarea Asociației Doar Mâine pentru artă, noi tehnologii, ecologie și comunitate.

Scurtă selecție de locații și evenimente: Fundația Art Encounters, Timișoara , Borderline Art Space, Iași; Muzeul de Artă Arad; OK Center for Contemporary Art Austria, Linz; Műcsarnok Budapest; Galeria ODD, București; Casa Tranzit, Cluj; CreArt Europe, Network of Cities for Artistic Creation, Kaunas LT, Kristiansand NO, Aveiro, PT; Media Art Festival Arad; Bienala de Artă Contemporană Art Encounters Timișoara; Liminal Festival de Artă/Știință/Tehnologie; The New Dictionary of Old Ideas: AiR program MeetFactory Praga, CZ.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Cofinanțat de A.F.C.N. prin programul multianual Artă-mă. Reintroducere în educația artistică.

Parte din

În afara școlii 2023

În afara școlii 2023