Prezentarea Adelinei Luft va analiza practica „lumbung" și Noua Agendă Rurală dezvoltată de Fabrica de Artă Jatiwangi în cadrul documentafifteen, ca un cadru de lucru pentru a regândi și imagina posibilitățile locale.
De asemenea, va reflecta asupra intersecției acestui termen cu proiectul expozițional itinerant Acum, imboldul e să trăim!, care va avea o nouă ediție la Timișoara în această vară, în cadrul Minitremu Art Camp.
Acest eveniment face parte din Artă - mă. Reintroducere în educația artistică #1.
__________
Adelina Luft este curatoare și organizator cultural a cărei practică s-a format și dezvoltat în Yogyakarta (Indonezia) de-a lungul unei linii de gândire decoloniale și a unor forme de lucru care susțin colaborarea, procesele și interdisciplinaritatea. Proiectele ei curatoriale adresează afinitățile trans locale și relațiile umane non-umane, aături de conceptele de pământ, migrație și identitate.
Din 2021 locuiește în București unde a inițiat diferite proiecte, printre care We Are Here To Stay, cu imigranți/refugiați arabi, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român și MNTRplusC, sau expoziția de grup Ecologies of Repair la Găp. În prezent este colaborator la tranzit.Bucuresti și co-curatoare la Bienala Jogja Equator 2023 unde anterior a ocupat diferite roluri pentru edițiile din 2017 și 2015.