Precizare: până la ora 16.00 în fiecare zi au loc exclusiv vizite planificate pentru elevi, expoziția fiind ulterior deschisă publicului.
Industria vestimentară este una dintre cele mai poluatoare industrii, cu un impact semnificativ asupra mediului, social, psihologic și cultural.
Dacă sunteți preocupați de acest subiect sau intrigați să aflați mai multe, vă invităm să experimentați o zi dintr-o fabrică de Fast Fashion.
Fabrica noastră de Fast Fashion e în construcție, într-un sat din Banat, dar nu va avea scopul să scoată pe piață colecții peste colecții de haine la preț derizoriu și cu un cost enorm de resurse.
Carina Iasmina Bălan, artistă, designer și antreprenoare în domeniul modei sustenabile, s-a retras la Livezile, lângă Deta, și a lucreat la instalația artistică interactivă prin care ne transpune în interiorul mai puțin cunoscut al industriei de fashion: ne invită să trăim experiența unei lucrătoare dintr-o astfel de fabrică.
Carina Iasmina Bălan a a câștigat apelul de producție artistică organizat de CRIES - Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare pentru a atrage atenția asupra problematicii de mediu și a impactului social al industriei vestimentare, și a modei de consum sau de tip Fast Fashion, în special în rândul tinerilor.
Lucrarea Carinei, „𝐅𝐫𝐞𝐞 𝐅𝐚𝐬𝐡𝐢𝐨𝐧”, va fi expusă public la Timișoara, la Reciproc Café, în perioada 23-26 aprilie 2024
Dacă sunteți cadru didactic și doriți să organizați vizite de grup cu elevii, vă invităm să verificați programul cu orarul disponibil și să vă înregistrați.
Cultura sustenabilității în școlile din Timișoara, implementat de Asociația CRIES - Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, continuă cu o incursiune practică în lumea Fast Fashion.
19 propuneri de proiecte au fost centralizate în cadrul apelului „Fashion Trash / Behind FASHION”, iar juriul format din Cristiana Bucureci, Cosmin Nasui și Eduard Jakabházi a acordat cel mai mare punctaj proiectului propus de Carina Bălan - „Free Fashion”. Ea a beneficiat de un buget de 8.000 de lei pentru a-și pune în practică ideea: realizarea unei instalații artistice interactive, unde publicul, odată intrat, va trăi experiența unei lucrătoare din interiorul mai puțin cunoscut al Fast Fashion.