Minitremu este extensia educațională a duoului de artiști Monotremu, compus din Laura Borotea și Gabriel Boldiș. În continuarea practicii lor artistice, ce încearcă să evidențieze problemele din spațiul public românesc prin intervenții, lucrări și comentarii critice, munca lor ca organizatori și educatori se concentrată pe construirea de alternative, schimburi culturale și crearea de noi posibilități de învățare. Minitremu se situează la granița dintre artă și pedagogie, fiind un spațiu deschis și colaborativ, în continuă transformare, open source și work in progress, destinat întâlnirilor pe teme de educație și artă, prin care copiii și tinerii pot lua contact direct cu procese artistice ce generează dialog și reflexie, și îi încurajează să-și dezvolte propria viziune despre viață.
Minitremu sunt autorii mai multor instrumente pedagogice și a unei tabere nomade de artă contemporană, ajunsă la a opta ediție. Au expus în diverse spații sau galerii de artă precum B5 Studio Târgu Mureș, Magma Contemporary Sfântu Gheorghe, MNAC București, Fabrica de Pensule Cluj, Casa Tranzit Cluj, Bienala Art Encounters Timișoara și au susținut diverse prezentări sau ateliere pentru copii și adolescenți cum ar fi Centrul Reciproca, ABC Brussels sau galeria Zachęta Varșovia. Au fost rezidenți în cadrul Meet Factory, Praga și a programului de mediere Camp - Notes on Education, parte a documenta fifteen, Kassel, Germania. În anul 2014 sunt premiați la concursul Cele mai frumoase cărți din România, iar în 2019 li se acordă premiul A.F.C.N la categoria „comunicare și mediere culturală” pentru proiectul „Opțional de artă contemporană”.
În prezent, colaborează cu Casa Jakob Toffler, o inițiativă de activare comunitară din cartierul Fabric, iar cu ocazia programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” ca parte din proiectul În afara școlii / Orizonturile Cunoașterii, inaugurează Minitremu (Un)Learning Center, ce funcționează ca expoziție permanentă, bibliotecă publică, spațiu de lucru și studio, agora și grădină, în dorința de a oferi o privire de ansamblu asupra schimbărilor recente din pedagogia artistică și de a provoca totodată metodele tradiționale de educație artistică și prin artă.