Asociația Cetățean de Traian are ca obiectiv principal reabilitarea imaginii cartierului Fabric, pentru mult timp și pe nedrept ignorat. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv sunt trei direcții de acțiune, și anume organizarea de evenimente culturale în zona Pieței Traian, coagularea și încurajarea mediului antreprenorial și crearea unei comunități care să se implice în acțiuni de regenerare urbană. Asociația a realizat o serie de acțiuni de regenerare urbană în parteneriat cu Asociațiile Solidart și Ceva de Spus - proiectarea și construcția unor elemente de mobilier urban cu voluntari din cartierul Fabric, a pus în scenă o piesă de teatru despre istoria cartierului Fabric, jucată în Piața Traian.
Ateliere creative cu elevii de la Liceul William Shakespeare (Fabric) cu tema: reimaginarea Pieței Traian; derularea unui chestionar în cartier despre componența socială și calitatea vieții în cartierul Traian; o masă rotundă la care au participat autorități locale, mediul antreprenorial, mediul cultural și comunitatea locală. Au mai avut loc concerte live în Piața Traian, susținute de trupe din Timișoara și din Serbia. În anul 2022, a avut loc Fabricultura - program cultural complex finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte și de Consiliul Județean Timiș.
Asociația a realizat parteneriate cu instituții de educație și cultură din care au rezultat elemente surprinzătoare (Harta Tactilă a Fabricului în parteneriat cu UVT - Facultatea de Geografie), dar și cel mai mare eveniment cultural din Piața Traian, în toamna anului 2022, realizat în parteneriat cu Institutul Francez din Timișoara. Asociația a participat în cadrul programului oficial de deschidere Timișoara 2023/Capitală Europeană a Culturii, mai precis cu proiectul 2023 Night Light. Pornind de la motto-ul Shine your light, light up your city evenimentul a fost o explorare și o reimaginare a actului cultural și a orașului sub luminile nopții.