Minitremu Discuție Atelier este o întâlnire informală prin care vom vorbi despre activitatea asociației ce a început acum zece ani, și vom prezenta fragmente din experiența proprie, alături de câteva resurse educaționale teoretice și practice, pentru a oferi o privire de ansamblu asupra schimbărilor recente în pedagogia artistică.
Minitremu este extensia educațională a duoului artistic Monotremu, compus din Laura Borotea și Gabriel Boldiș. În continuarea unei practici ce evidențiază critic problemele din spațiul public, munca lor ca organizatori și educatori e concentrată pe construirea de alternative pedagogice și schimburi culturale. Începând din 2013, Minitremu generează mai multe instrumente pedagogice precum jucării modulare din lemn, cărți de activități, o tabără de artă contemporană de vară, diverse ateliere, precum și o serie de proiecte educative ce completează programa de învățământ din şcolile şi liceele naţionale. Scopul e de a oferi o serie de experiențe colective prin care generațiile tinere să poată intra în contact cu procese artistice care generează dialog și reflecție, care le încurajează să pună mereu întrebări, să privească lucrurile din noi perspective și să-și dezvolte propria viziune despre viață.
Minitremu Discuție Atelier este organizat în cadrul Atelierul teoretic Pedagogii ale crizei #2, ce are loc între 24-25 martie 2023 la Arad.
Atelierul teoretic Pedagogii ale crizei face parte din proiectului Post-educația. Pedagogii ale crizei este o componentă a traseului Orizonturile Cunoașterii (alături de Minitremu, Asociația Foc și Pară și Kinema Ikon) din cadrul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.