Lucrarea reprezintă instalarea într-un spațiu public din centrul istoric al Timișoarei a șapte panouri fotografice, fiecare reprezentând cercetătoare și cercetători din institute științifice din oraș. În contextul mediatic contemporan, specializarea în știință din institutele de cercetare este cvasi-invizibilă. Lucrarea propune spre reflecție statutul științei și al cunoașterii raționale în societatea românească actuală, când bugetele de cercetare și inovație sunt extrem de mici, iar orele de științe din programa școlară a elevilor sunt tot mai puține.
Motivația alegerii acestui subiect ține de convingerea artistului că progresul științei și tehnologiei este primordial pentru dezvoltarea societății în România. Fotografiile documentare înfățișează cercetătoare și cercetători ce activează în Timișoara, în spațiile lor de muncă și creație științifică, și poartă o estetică apropiată de jurnalism, impersonală, orientând privitorul către o lectură obiectivă a informației vizuale din imagini.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.