„Încă patru” este o secvență de compoziții scenice pentru patru interprete și corpurile lor, spațiu, sunet și lumină. „Încă patru” este a doua parte a cvadripticului lui Marcin Herich reunite sub titlul comun „4”.

Una dintre cele mai cunoscute gravuri ale lui Albrecht Dürer este „Patru femei goale” (sau „Patru vrăjitoare”). Patru femei goale stau într-o cameră înghesuită, goală. Fiecare dintre ele este poziționată diferit față de privitor, iar ochii lor sunt îndreptați către ceva invizibil. Corpurile lor sunt grele. Idealurile de frumusețe se schimbă, dar se pare că Dürer nu avea nicio intenție să înfățișeze frumusețile perfecte în această gravură. Naturalitatea și spontaneitatea trupurilor prezentate în imagine înseamnă că nu ne gândim la grația străveche, ci mai degrabă la natura vie. În acele zile, bărbații și femeile vizitau adesea băile împreună. Dürer a fost inspirat probabil de femeile observate acolo, care-i puteau poza și goale. (Painting Planet)

Patru prin analogie cu 4 vânturi, 4 elemente și 4 anotimpuri este numărul atribuit pământului și, în consecință, oamenilor. În interpretarea mistică, numele Adam este asociat cu ceea ce este asociat cu omul, deoarece este format din 4 litere. ( V. F. Hoppe, Simbolistica medievală a numerelor) 

Tetrafobia este o aversiune sau frică față de numărul 4. Aceasta este o superstiție larg răspândită în Asia de Est, inclusiv în China, Taiwan, Japonia, Coreea și Vietnam. 


Teatr a Part Katowice (POL)
Regie: Marcin Herich

18+

Spectacol nonverbal

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Parte din

TESZT

TESZT