Dezvoltat la nexul dintre artă, știință, tehnologie și societate, Post-Digital Intersections este un proiect de mentorat și mediere culturală care oferă sprijin pentru cercetare și producție artistică pentru 12 tineri practicieni din România selectați prin apel deschis. Aceștia vor colabora pe tot parcursul programului atât între ei, cât și cu artiști și curatori internaționali - Annick Bureaud (FR), Ruth Anderwald + Leonhard Grond (AU), Claudia Schnugg (AU), Dasha Ilina (FR/RU), Jan Świerkowski (PT/PL), Andrei Tudose or Sabina Suru (RO). Firul roșu al programului tatonează idei și practici post-digitale, într-o căutare de demistificare a digitalului și de găsire a unor noi metodologii colaborative transdisciplinare.
Post-Digital Intersections pornește prin Intersecting Realities, expoziție de grup care se va desfășura la Palatul Ștefania, în cadrul Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. 6 artiști internaționali vor deschide un dialog extins de sharing practices orientate spre cercetare artistică, abordând teme legate de mediu, ecologie și impactul tehnologiei asupra vieții umane și non-umane în societatea contemporană.
Circuitul mentoral se va dezvolta online și offline, oferind un cadru de lucru pentru practicieni atât din domeniul artelor vizuale, cât și al științelor umaniste, culminând cu o expoziție care va prezinta cercetările și proiectele dezvoltate de participanți și mentori în cadrul programului. Sesiuni de mediere culturală și evenimente satelit, dedicate unui dialog transparent și activ cu publicul extins al orașului Timișoara, vor întregi proiectul.
Post-Digital Intersections este un proiect dezvoltat în parteneriat cu centre europene de excelență, inclusiv Ars Electronica Export și die Angewandte – University of Applied Arts Vienna (AU), West University of Timișoara, CESI – Center of Excellence in Image Studies, Forumul Cultural Austriac București și Simultan (RO), Leonardo/OLATS și NØ School (FR), Instytut B61 (PT/PL).
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Proiect cofinanțat de Forumul Cultural Austriac și Institutul Polonez din București.