Andreea Iager Tako - fondator Plai, Ambasada, OneShirt
Andreea are o experiență diversă atât în ceea ce privește studiile, cât și practicile în diferite organizații. Îi place să descopere drumuri nebătătorite în căutarea impactului social și se încăpățânează să conecteze oameni, idei, proiecte și eforturi. În adolescență a co-fondat festivalul PLAI (un festival bazat 100% pe voluntariat, promovând diversitatea și formarea de comunități), apoi AMBASADA (primul membru român al TransEuropeHalles) și, mai recent, FABER - împreună cu echipe mai mici și mai mari din comunitatea locală. În perioada de început a pandemiei a co-fondat building.a.community - un spațiu hibrid care găzduiește creații și afaceri cu impact social. În prezent, ea lucrează activ atât la building.a.home (soluții de locuințe temporare accesibile și incluzive), cât și la ONE.shirt (o afacere socială incluzivă de reciclare a textilelor) și își unește eforturile la nivel local cu colegii pentru a genera soluții durabile.
www.instagram.com/andreeaiagertako
Alice Sharp - Director artistic Invisible Dust
Alice Sharp a înființat organizația de artă și mediu „Invisible Dust” în 2009, lucrând cu artiști și oameni de știință de renume pentru a „face invizibilul vizibil”, realizând lucrări de artă contemporană ambițioase care explorează mediul nostru și schimbările climatice. Invisible Dust este, de asemenea, curatorul expoziției „Wild Eye” cu artiști precum Ryan Gander și al expoziției „Climate Clock” pentru Oulu, oraș european al culturii 2026. Alice este un proeminent vorbitor internațional despre importanța artelor și a științei pentru climă. În prezent, Alice se află la Timișoara pentru Art Encounters My Rhino Is Not a Myth Biennial, vorbind la conferința lor din 24 iunie.
www.instagram.com/invisible_dust
Alex Herberth
Alex este restaurator de lemn și sculptor de artă, creator de obiecte performative, unice, folosind lemn și metal, oase și pietre. Cercetarea sa se concentrează asupra breslelor meșteșugărești medievale transilvănene, deoarece este un arhivar și un transmițător al tehnicilor antice de prelucrare a lemnului din Transilvania. Studioul KraftMade Research & Lab din zona rurală a Transilvaniei creează expoziții site-specific, expoziții de materiale, obiecte/instalații performative (de design) și colecții/ediții capsulă unice.
www.instagram.com/kraft_made
Evenimentul se va desfășura în limba română și va fi redat live pe pagina de facebook a HEI.
Accesul este liber.