Care sunt provocările din viața unui tânăr creativ?
Ce te diferențiază la un casting?
Ce se întâmplă în culisele filmelor strâine filmate în România?

În perioada 23, 24, 25 iunie, vă invităm la 3 talk-uri de neratat despre lumea filmului, alături de invitați cu portfolii impresionante.

Evenimentele vor avea loc în Mansarda Facultății de Arte și Design, după următorul program:

  • 23 iunie, ora 15:00
    Dialog despre experiențe personale și emoții în procesul creativ - cu Dan Iliuță și Mircea Dragu

  • 24 iunie, ora 15:00
    Producție filme străine filmate în România - cu producătorul Andrei Boncea.

    Discuția va include și detalii despre filmul The Yellow Tie, care se filmează în prezent, proiect care îl are ca protagonist pe John Malkovich în rolului dirijorului Celibidache.

  • 25 iunie 2023, ora 15:00
    Despre Casting - cu directorul de casting Domnica Cîrciumaru

    În cadrul Film Talks, va fi prezentă și Irina Margareta Nistor – renumit critic de film și o prezență constantă atât la televiziune cât si la radio, având emisiuni dedicate cinematografiei.

Intrarea este gratuită, cu înregistrare la: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSerDqIXiOFJua.../viewform
Vă așteptăm!

Despre invitați:

Domnica Cîrciumaru este director de casting cu o experiența de peste 18 ani in film si televiziune.
A lucrat pentru peste 70 de lungmetraje de film străine și românești, colaborând cu regizori naționali și internaționali, printre care: Francis Lee („God’s Own Country”), Veit Helmer („Sutienul”), Claude Lelouch („Ce poate aduce războiul”), Mick Davis (“Modigliani”), Joel Schumacher (“Town Creek”), Fredrick Bond (“Charlie Countryman”), Linda Yellen (“William & Catherine: A Royal Romance”), Courtney Solomon (“An American Haunting”, Cristian Nemescu ( „California dreaming”), Christian Carion („Joyeux Noel”), David Yates („SexTraffic”) și alții.

În ultimii 9 ani pentru mai multe seriale TV, dintre care cel mai longeviv și de succes este „Las Fierbinti”, serialul românesc de comedie, „Cea mai proastă săptămână”, „Vlad”,precum și cel mai recent serial, TV local HBO Europe „Shadows”, “Spy/Master” etc.

Din 2015 este membră a Rețelei Internaționale de Directori de Casting (ICDN) și a Academiei Europene de Film (EFA), iar în 2021 a devenit membră a Academiei de Arte și Științe Cinematografice (AMPAS).

Andrei Boncea este producător român de film și televiziune, co-fondator al companiei de producție FRAME FILM și al companiei de teatru WONDERTHEATRE.A participat, în calitate de producător, la numeroase producții internaționale realizate în România, printre care „Amen”, în regia lui Costa Gavras, „Callas Forever”, al lui Franco Zeffirelli, „Modigliani” în regia lui Mick Davis, sau „Joyeux Noël”, în regia lui Christian Carion, nominalizat la Premiul Oscar pentru film străin în 2006.

A produs filme românești precum „Furia” în regia lui Radu Muntean, și „California Dreamin”, în regia lui Cristian Nemescu, câștigător al premiului Un Certain Regard, la Festivalul de Film de la Cannes din 2007, precum și numeroase seriale de televiziune pentru canalele românești Pro TV și Acasă TV.

Împreună cu Dragoș Buliga, a produs prin FRAME FILM serialul de comedie Las Fierbinți, serialul de televiziune cu cea mai mare audiență din România.

În 2017 a produs filmul “Vânătorul de Spirite /The Wanderers”, cu Armand Assante, Răzvan Vasilescu și Branko Djuric, în regia lui Dragoș Buliga.

În 2020 a participat ca producător executiv la realizarea filmului “The Protégé”, în regia lui Martin Campbell (“Goldeneye”, “Casino Royale”) cu Michael Keaton, Maggie Q., Samuel L. Jackson. În teatru, a produs printre altele, piesele “Prenumele/ Le Prenom”, și “Cina de Adio/ Diner Adieu”. de Alexandre de la Patelliere și Matthieu Delaporte, în regia lui Răzvan Săvescu, “Cum să distrugi o piesă/The Play That Goes Wrong”, de Henry Lewis, Jonathan Sayer, și Henry Shields, membrii Mischief Theatre Company, în regia lui George Dogaru, și musicalul “We Will Rock You”, scris de Ben Elton, pe muzica trupei QUEEN, în regia lui Răzvan Mazilu.

Dan Iliuță (1997, București) a ales regia de la o vârstă fragedă, dar de atunci a încercat câte-un pic din mai multe lucruri. La 16 ani, a fondat clubul de producție de film al liceului, continuându-și apoi
pasiunea pentru cinema cu proiecte de scurtmetraj de genuri diferite, unele participante în festivaluri internaționale.

Începând cu 2017, a lucrat în contexte tot mai diverse, de la asistență de regie pe platouri de film și serial (printre care Moromeții 2, Miracol, Around the World in 80 Days) la mediere culturală, cel mai recent la Bienala de Artă de la Veneția, în cadrul expoziției Adinei Pintilie, You Are Another Me: A Cathedral of the Body. Ca absolvent (în 2020) al programelor de producție de film de la New York University — Tisch School of the Arts (SUA), respectiv al Bournemouth University (Marea Britanie), iar mai apoi masterand în studii culturale vizuale al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) din cadrul Universității București, parcursul lui academic a urmat o rută oarecum neconvențională, dinspre practică înspre teorie, fiecare etapă având aportul său empiric.

Deși încă-și caută nișa creativă și profesională, plănuiește să folosească mediul filmului ca instrument pentru regăsirea unor poduri necartografiate între teme, subiecte și vocabulare aparent eterogene.
 Mircea Dragu, de profesie psiholog, a activat mulți ani în organizații civice, în principal în proiecte din zona sănătății mintale.

Din 2008 își desfășoară activitatea de psihoterapeut (formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală; specializat în terapie individuală adulți) în cadrul unui centru de servicii de sănătate mintală înființat alături de soția sa – medic psihiatru și psihoterapeut.

În activitatea de zi cu zi, încearcă să demonteze mituri din psihoterapie și să îndrume oamenii către metode de prevenție și reziliență.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Parte din

FLIGHT Film Festival

FLIGHT Film Festival