Astăzi Fabric se reconstruiește, în vremea dezvoltării durabile și a ecosistemelor, este necesară regândirea metodelor de fabricație urbană. Școala de a ști cum poate participa la această reflecție, combinând producția tradițională și implicarea rezidenților.
Școala de a ști cum este un proiect menit să răspundă nevoilor contemporane, într-un cartier în curs de renovare. Totul, în contextul unui proiect pe spațiul public, în care implicarea comunităților și a locuitorilor pare să fie un punct de convergență și succes al acestor transformări. Școala de a ști cum evidențiază implicarea orașului în acțiunea sa de patrimoniu și pune în scenă rețelele actorilor locali, în special breslele meșteșugarilor, ONG-urile de conservare a patrimoniului și asociațiile de ingineri și arhitecți. Este și un spațiu-timp care prefigurează renovarea cartierului: spațiul public, clădire publică sau simbolică, având în centrul ei noțiunile de a face cu și de a face împreună.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.