Comunități hyper-conectate, modele lingvistice vaste, clustere de computere cuantice și progresul socio-cultural împart timpul și spațiul lor cu umbrele trecutului, spasmele geopolitice și expresiile de conflict. Într-un moment în care căutăm noi definiții, ce constituie un teritoriu? Ce arată/explică o hartă? Cine suntem și care sunt limitele a ceea ce vrem să fim?
Cosmin Nicolae, născut în România și stabilit în Berlin, împreună cu Simina Oprescu și Matei Băcanu, pun întrebări cu o nuanță diasporică, într-o călătorie sonoră și vizuală plină de rezonanțe pentru a contura preocupări și a stimula introspecția. Experiența audio-vizuală îmbină compoziții originale cu iterații generative și electro-acustică live - mereu unice, niciodată de repetat.
Simina Oprescu lucrează și cercetează în domeniul sunetului. Praxisul ei se concentrează pe o multitudine de forme, de la compoziții stereo maximaliste orientate către detalii, până la minimalism sonor multi-canal imersiv care modifică spațiul acustic. În munca ei, Simina urmează o cale investigativă a structurilor și fenomenelor, care determină un ritm sau urmează un model. Ea creează narative puternice, dar sensibile, în jurul sistemelor conceptuale explorează activ, inspirate de arte spațiale, psihacustică și instalații teoretice sau fizice sculpturale care implică o filosofie a participării, mișcării și gestului.
Cosmin Nicolae este artist antidisciplinar care lucrează cu imaginea, sunetul și textul pentru a produce lucrări de reflecție intimă la intersecția dintre autoetnografie, psihogeografie și posibile viitoruri. Este compozitor pentru teatru, film și reclame, dezvoltând în prezent primul său lungmetraj ca scriitor-regizor.
Matei Băcanu este artist 3D cu experiență în crearea de imagini, motion design și construirea de setări procedurale. În timp ce accentul său principal se află în arta noilor media și în animația non-narativă, studiile sale în arhitectură au stârnit o curiozitate față de relațiile spațiale și mediul construit, teme pe care Matei le explorează frecvent în practica sa artistică.