„Proiectul continuă un demers creativ început în urmă cu 2 ani când, pornind de la decizia de a-mi reconfigura stilul de viață, am început să lucrez cu materiale reciclate. Principalele mele preocupări se încadrează în 3 domenii: arte vizuale, educație artistică și vizuală, sustenabilitate, fiecare dintre ele reprezentând o piesă importantă dintr-un puzzle pe care încerc să-l completez zilnic. Bursa mi-ar oferi oportunitatea de a îmbina toate cercetările mele într-o serie de activități creative și practice.
Pe parcursul bursei de creație, mi-am propus realizarea unei lucrări textile de mari dimensiuni, produsă din materiale reciclate, pe care o voi prezenta într-o intervenție în spațiul de evenimente conexe și activități de mediere culturală al Kunsthalle Bega. Ulterior, voi folosi aceleași tehnici pentru a realiza împreună cu copiii din clasele primare și gimnaziu componentele unei lucrări colective similare. Întâlnirile vor avea loc în două spații care mă reprezintă dincolo de spațiul intim al atelierului, opuse acestuia, dar în același timp complementare, fiind definitorii pentru preocupările mele actuale: activitatea profesională, pe de o parte, spațiul Kunsthalle Bega, și activitatea de petrecere a timpului liber, spațiul deschis al grădinii Grădinescu Timişoara – GreenFeel.”
Loredana Ilie lucreză și trăiește în Timișoara. A absolvit secția de Arte vizuale - Grafică din cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara, precum și un master - Patrimoniu, restaurare și curatoriat în artele vizuale, cu o teză despre arta feministă în perioada postcomunistă.
Din anul 2020 lucrează în învățământul pre-universitar unde desenează împreună cu elevii din ciclul gimnazial și liceal, dialoghează cu ei despre ce se întâmplă în lumea artei. Este implicată constant în activități de mediere a expozițiilor de artă contemporană organizate de Școala Kunsthalle Bega prin programul prioritar Repere în cultură. Ca artistă a colaborat cu spațiile și platformele independente: the Secret Garden, Draft, Lapsus, Asociația Contrasens, Simultan, Fundația Art Encounters.
Aceast proiect a fost realizat printr-o finanțare Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023".