Adriana Gheorghe ne invită, în complicitate mai mică sau mai mare cu participanții la „Școala de performance", la un performance care va aborda lucruri care dor, mici și mari, personale și globale, și va oscila între spectacol și protocol performativ de întâlnire, chestionând utilitatea și rostul performativității.
Timp de 10 zile, de-a lungul a trei luni, Adriana a repetat o „școală de performance”, deopotrivă atelier de performance, o performare a unei școli, o repetiție deschisă pentru o nouă lucrare și, mai ales, un protocol performativ de întâlnire radicală temporară între cei prezenți, preocupările lor și practica sa artistică concentrată în jurul a trei teme: limbajul, peisajul și corul.
Adriana Gheorghe lucrează la granița dintre performance, poezie, teorie gravă și pedagogie speculativă. Își folosește propria practică artistică pentru a curatoria procese și constelații și pentru a imagina noi moduri de transmisie și de co-existență. În prezent este gazdă la spațiul plural Teatre din București. Cu o formare inițială în literatură și teoria artei, de aproximativ zece ani coregrafiază limbajul verbal în contextul dansului contemporan, în multele sale declinări posibile, la granița cu teatrul post-dramatic, poezia, teoria, arta conceptuală și în multele relații pe care acesta le stabilește cu acea cunoaștere situată, în scopul resensibilizării lui. A prezentat lucrări la Pact Essen, Brut Viena, ZKM Karlsruhe, Pa-f St Erme, Jaffa Museum Atar, KuLe Berlin, Akademie Schloss Solitude, TanzFaktur Cologne, Norma T Oslo, Salonul de proiecte, Atelier 35, Tranzit, parcurile IOR și Izvor, MNAC, CNDB, WASP, Fabrica de pensule și galeria Matca Cluj etc. A colaborat cu Alina Popa, Susanne Grau, Lilach Livne, Kroot Juurak, Mette Edvardsen, Andreea David, Eliza Trefaș, CESI (laborator despre performativitate) ș.a.
Acest eveniment face parte din Artă-mă. Reintroducere în educația artistică #4, organizat în cadrul proiectului În afara școlii al Asociației Minitremu.