Szilvia Németh, directoarea centrului educațional T – Tudok, Centre for Knowledge Management and Research Inc Ungaria, va susține o sesiune intensivă de prezentări a unor modele funcționale de parteneriate creative între artiști și cadre didactice. Ea va vorbi totodată despre importanța rețelelor de resurse educaționale și felul în care acestea ajută la integrarea artei și culturii în predare.
Aflat pentru a doua oară la Timișoara, Gerhard Jäger va continua discuțiile legate de spațiile „learning environment” și ne va oferi noi resurse și sprijin pentru predarea prin artă și cultură, într-o o sesiune intensivă deschisă comunității școlare. Importanța integrării artei în predarea oricărei discipline și diversificarea mediilor artistice prezente în școli este una dintre oreocpările sale recurente, resurse dezvoltate în timp, fiind testate în centrul ABC Bruxelles, dar și în școli, muzee, festivaluri sau galerii.
Acest proiect face parte din Programul cultural național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.