Comunitatea LGBTQI+ a fost supusă invizibilizării din rațiuni ideologice și suferă în continuare de discriminare sistemică. Proiectul „Istorii (in)vizibile” este atât o recuperare a istoriilor comunității LGBTQI+ prin documentare, aducerea în vizibilitate a arhivelor personale și prin colaborări cu alte arhive queer din Europa, dar și un răspuns la demersurile și discuțiile despre cenzura cu care ne confruntăm în prezent în contextul dezbaterilor polarizante din sfera politică, sociala, chiar cultural-artistică.
Arta și cultura sunt instrumente puternice pentru a ne spune poveștile, a ne dezvolta identitatea de comunitate si grup într-o societate care ne obligă să fim proprii noștri istorici și în care trebuie să luptăm pentru vizibilitate.
Evenimentele propuse aduc pe scenele din vestul țării expoziții interdisciplinare cu caracter internațional, producții culturale în premieră și performance-uri manifest menite să deconstruiască stereotipuri și să ne pună față în față cu propria noastră identitate locală și națională.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.