Proiectul vizează integrarea elementelor psiho-emoționale și sociale în programa școlară prin mijloace cultural-creative, pentru a crea un mediu educațional sănătos, creativ și interconectat. Organizatorii își propun să combine cultura cu psiho-educația prin organizarea de ateliere de drama-terapie și oratorie, desfășurate cu două grupuri separate de elevi din două licee.
Tinerii implicați vor fi introduși în lumea culturală prin intermediul unor activități culturale cu scopul de a contribui la o dezvoltare personală armonioasă a participanților, dar și pentru a seta obiceiuri culturale.
La finalul proiectului, vor avea loc trei reprezentații artistice, două masterclass-uri de drama-terapie cu publicul, precum și un maraton de monologuri pe diferite teme de actualitate. De asemenea, în cadrul proiectului se vor desfășura și două cursuri destinate profesorilor din Timișoara, axate pe exerciții din teatru și de oratorie.
Acest proiect face parte din Programul cultural național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.